ville bara säga...

Torsdag o ledig dag, har gjort så gott som inget alls idag då det regnat. jag blir lätt deppig av dåligt o trist väder. Lyser solen vill jag förändra värden o regnar de så vill jag gräva en grop att hoppa ner i. Konstig de där hur lite ljus i livet förändrar så mycket.
Idag har jag inte varit ute o gått, ännu! Men det ser ut som att solen kanske tittar fram snart så efter att middagen ät uppäten o alla andra saker som letande av avslutningskläder är gjort då, då SKA jag gå ut o gå. Har tittat på det senaste avsnittet av Biggest loser o är verkligen full av beundran hur dessa människor lyckats. Inte för att en överviktig människa på något vis är sämre men va fan kan dom kan väl jag lr? Jag har ju såå mycket mindre att bli av med.
Så som jag sa häromdagen här börjar min resa!

Idag fick jag ett "Ville bara säga att jag älskar dej <3 " jag är verkligen över att jag har den bästa sambon man kan tänka sig. Det finns ingen annan människa jag skulle villja dela resten av mitt liv med, Utan honom är jag verkligen halv. Att vara utan honom ens en dag känns som en mindre evighet. Jo ibland vill jag kväva honom i sömnen o sparka han på smalbenen tills han gråter men dom stunderna varar inte så lång tid ( som tur e ). Det är bara han o Jessie som kan få mej så arg, förtvivlad, ledsen o vansinnig. Jag skulle aldrig vilja byta honom, han är verkligen mitt allt. Jag kan ärligt säga att jag är lika kär i honom nu som för 16 år sen, om inte mer. Jag älskar dej så mycket. Så när jag får ett sånt litet sms så får det mej nästan att gråta av lycka, lycka över att hittat just dej som älskar mej<3.

solen lyser med sin frånvaro...

Ledig dag idag o dagen började som vanligt tidigt med att väcka Jessie. Sen vart de en kort promenad på en halvtimma o så lite sol.
Sol kan verkligen min kropp behöva då det ju bara behagar va fint väder när jag kliver in på jobbet. Ja vill verkligen ha fint väder så man kan va ute o greja i trädgården o greja, har hu dessutom ett helt hus att måla o även garaget.

Nu är det bara knappa 2 veckor kvar sen är det sommarlov, känslan av sommarlov de finns väl inget bättre. Så denna veckan är det hitta avslutningskläder...ja men som alltid sist ut.
Nä nu ska jag ta tag i lite tvätt o städning medans regnet öser ner. Ser på Biggest loser o känner att kan dom kan ja...lite jävla fart får de blir här....

pw

Morronen började tidigt här idag med väckning av en sur o gnällig tonåring som inte alls va sugen på att stiga upp, men de gick vägen till slut. Jag låg på soffan med Melwin o tog de lugnt o skrek med mild o förmanande röst var 10:e min att du va de minsann dax att kravla sig ur sängen. När hon äntligen kommit iväg till skolan så vad det dax för mej att få röven ur soffan o gå ut o gå. En timmas promenad idag o mitt knä gör sig påmint. Sen va de bara o hoppa in i duschen o va klar för jobbet på 10 min med allt då jag o mamma skulle dra iväg på en av våra vanliga tisdagsrundor. Dessa som alltid innefattar en "To Do" lista, man är magiskt lycklig varje gång man lyckas komma till halva. Idag han vi med början;P
Mamma ska upp till när med sin moster o jag ska jobba så det blev mat på KB o iväg hem o äta innan ja nu ska stressa iväg o jobba strax. Ska bli så skönt med 2 dagar ledigt för att hinna tvätta o måla o lite annat smått. Gav Melwin avmasknings medel idag, tycker han har blivit så mager den senaste tiden, kan ju va att han är ute o springer mycket oxå men här lämnar vi inget åt slumpen. Köpte massa goo mat till han oxå så han äter upp sig lite.
Har till o med hunnit springa ut o plantera de sista potatisarna i landet nu innan ja ska gå.
Har inte rökt sen igår, ja dagen e ju inte slut än med vi gör ett försök. 50 spänn på att min sambo inte skött sig lika bra....men ja hoppas ja har fel.

de e dax

Strax är de ax att åka iväg för att jobba.
Känner att detta nog blir en vecka av förändring, iaf så vill jag verkligen att det ska vara så. Att lägga ner de i livet som är onyttigt o ägna mer tid åt hälsan ist. Koncentrera mej på de bättre o viktigare bitarna i livet, att inte hänga upp sig så mycket på allt de där som är så långt borta att nå. Ibland känns ju livet lite som att man strävar efter 100 saker på samma gång.
Jag är en typisk människa som alltid vill göra 10 saker på samma gång, inte ens läsa en bok åt gången funkar utan alltid minst 2 st samtidigt. Men som sagt, nu måste något hända, jag känner att jag blir ju tydligen inte yngre. Jag har inget behov alls av att gå ner i vikt då jag inte har någon övervikt på långa vägar. Det enda jag vill är att bli lite mer fit o att få lite flås. Kondis e verkligen inte riktigt något ja kopplar ihop med mej själv, att flåsa en massa lopp o tävla är inte heller nått jag vill lr strävar efter. Jag känner nog att jag måste göra de här för att nu får de nog va nog. Vill ja se ut så här? nä o vem gör något åt att den saken ska bli bättre? ja de e ju inte jag. Så denna veckan är veckan som ska få mej att bli utan nicotin o få mej att få röven ur soffan igen. Så för att bli en gladare människa i kroppen o inte bara i hjärtat så är de detta som behövs. Snart e det semester o jag borde gjort detta för länge sedan men bättre sent är aldrig. Att hålla o ens starta detta är inte alls jag, jag hoppas bara att jag kan hålla fast vid det denna gången o inte lägga av efter någon vecka lr två....

grävande o tältande

I förra veckan fick jag en trevlig stund med Sandy, de va som sagt inte igår men lika trevligt som alltid.
Denna helgen har varit ganska så fantastisk, inte några direkta planer inga middagar ingenting helt underbart. Vet inte när jag hade en sån helg senast o inte när jag får det igen;)
Nu drar bygget igång för att fixa garaget så att det är fungerande till vintern vilket ska bli väldigt skönt, att kunna ställa in bilen o allt annat. I fredags köpte vi oss 2 nya baden baden stolar på jobbet o åkte hem o grejade i trädgården o drack mojitos o bara tog de lugnt. I lördags var vi o köpte lite växter o kollade runt lite, var bla på outlife4u för o kolla lite med tältet o andra grejer så nu är det beställt o klart.Jag grävde den nya rabatten vid jätte bambun o planterade vildvin medans mannen plockade maskrosor o fixade god mat. Igår var det söndag o vad som skulle bli en tur på en timma med mina föräldrar till stan blev en resa till dalslands urskogar o sen när alla va hungriga på vägen hem vart de en tur till IKEA för mors-daga middag o lite handlande, blev ett nytt bord till någon av uteplatserna alltid bra med ett extra
, nya sopsorterings grejer, hängare till tvätt o ny sminkspegel till Jessie. Träffade en gammal kollega från donken som precis slutat, trevligt o se andra komma ur träsket oxå. När vi rusat klart på ikea o såg att klockan närmade sig 4 fick jag lite panik då jag lovat va mer lr mindre va hemma hela dagen o fixa grejer o även köpa blommor. Rusade in på Blomsterlandet 15 min innan stängning o roffade åt mej en hel vagn med blommor, gräs o en ny lönn buske o lite gräs. Även en liten fin mors-dags present till värdens bästa mammaHon fotar inte så mycket nu som förr vilket är lite synd men allt går ju i perioder.
Idag är det då måndag o det betyder denna veckan sen vecka 2 dagar jobb 2 dagar ledigt o så 3 dagar jobba. Jag hoppas att vädret är relativt bra o strålande i helgen så att vi kan börja greja med garaget, ska som sagt bli helt underbart skönt att få det gjort.
Nu har jag druckit mitt morronkaffe o käkat muffins vid tvn, har kollat på Animla Planet o Djurpolisen, finns väl inget så hemskt som folk som plågar djur, i mitt nästa liv önskar jag att jag får bli vetrinär.
Nu ska jag tvinga mej ute o gå en stund...såååå tråkigt när man gör de själv. Men men inget gnäll de e bara o göra, man blir inte fit av att bara äta godis o kakor...de e va ja har hört iaf.

 

böcker

Idag är det tidig vecka som gäller men bara 2 hela dagar vilket kan va lite skönt de oxå. I dag efter jobbet gjorde vi loppis runda a la Dalsland, Brålanda o Mellerud av alla ställen o så EH när vi kom till hemmaplan igen. Det blev 3 rakknivar till mannen o en Primus lampa o jag fick mej 2 nya böcker. Börjar samla på mig i gen då jag ju inom en inte allt för avlägsen tid ska få mina efterlängtade bokhyllor i Jessies nuvarande rum. Det dröjer ett bra tag tills de e klart men då har jag ju o andra sidan lite tid att samla på mej igen. Sålde ju av en himla massa böcker för ett ental år sedan o jag får nog säga att det gjorde lite ont i skälen att göra sig av med dom. I går var jag o C på loppis i Trollhättan o då kom jag hem med 2 andra böcker o 2 ljuslyktor. I morron är det jobba igen som gäller men som sagt en kort dag. Träffade en gammal vän som kom in på jobbet idag som jag inte ser så ofta sedan vi flyttat från vår lilla gård. Smal som en pinne va hon, ska tillägga att hon absolut inte var tjock innan o nu har hon gått ner 11 kg med LCHF på 3 månader. Beundrar verkligen människor som fixar att göra stora förändringar i livet. Själv är jag ju som ni vet inte någon träningsmänniska utan behöver mer en bödel i hasorna om det ska hända något radikalt. Jag önskar att jag hade haft lite mer jävlar anamma i mej när det kommer till just träning, inte för att bara gå ner i vikt utan för hälsans skull. Att sluta röka är nu de som är prio 1 på hälso listan o ska vara klart inom en månad max. Förra gången fixade jag de lätt som en plätt får jag nog säga, men då var de bara jag som rökte nu är vi 2 o de andra delen är en livs levande kolmila! På Torsdag jobbar jag oxå kortis pass o då ska jag om inget händer träffa Sandy. Gud vi har inte setts på evigheter, SEdan vi slutade jobba tillsammans så har vi båda jobbat så konstigt o man kommer ifrån varandra, väldigt tråkigt men de e sånt som händer i livet. Trotts de så har hon alltid en plats i mitt lilla hjärta;) Sådana vänner ska man vara rädd om. Ibland spelar det inte så stor roll om man inte träffas hela tiden man vet oftast vart man har varandra iaf. Så det ska bli riktigt kul o bara tjöta massa skit o kanske om vädret vill ut o gå. Nä nu e de sängen snart klockan ringer 04:15

dammråttor

Ledig måndag efter jobbhelg,härligt
Men vädret visar över 50 mm regn vilket inte är lika kul, lusten rinner av mej så fort solen försvinner.
Under fredag o lördagen när jag jobbade o efter jobbet så hans de med en del smått o gott. Det var ju verkligen kanonväder ända tills i går. Så nu är altanens nya väggar satta mot utsidan o nästan färdigmålade så även gavelns panel så nu ska de målas o sättas panel o målas igen. Idag var planen att försöka städa i röran här hemma, det är så dammigt här att man vill dö. Att hålla på o bygga o greja gör väl inte de hela bättre kanske. Men de e ju såååå tråkigt att städa, jag vill ha de kliniskt rent men min ork o lust vill inte riktigt de samma alltid. Just nu kollar jag på Djursjukhuset o funderar på om man kanske borde äta lite så att lusten att städa kanske infinner sig trotts mulet väder.

bygg bygg

Torsdag o det är sen vecka vilket betyder sista lediga dagen innan måndag.
Idag kommer det hem lite virke till altanens där vi ska ha lite väggar. målade o satte upp plankan till hängrännan i går så idag gör jag andra stryket o sen ska hela altanen målas en sista gång helt innan det är dax att börja bygga vår stora U-soffa o bord.

Nu är vi iaf alla eniga om hur garaget ska se ut på insidan vilket är en liten lättnad.
Jessie kommer att få en stor del av de som sitt rum, känner att det kan va skönt för henne att kunna va lite mer ifred o även vi kan använda de om hon inte är hemma.
Så de rummet o den nya hallen blir de första som vi reser upp sen. men det är en väldigt lång väg innan vi är där.
P hoppades att hon skulle kunna flytta in innan jul...jo visst va nog mer min tanke. Min älskade sambo grejar ju inte så mycket så det lär nog ta ett tag längre.
Med lite tur drar de bygget igång väldigt snart. ska bli så skönt o slippa va mitt i ett bygge sen, ja inte riktigt men med tak o väggar uppe igen sen så behöver man inte ha samma panik över att bli klar för att utsidan kommer bli så mycket finare med den nya porten ny panel o infällda lampor under taket. Vet att jag borde ta lite kort på hur det ser ut nu men nu är det sååå fullt med saker att de går inte att se iaf, har lite bilder från innan vi fyllde igen garaget o så men de får jag lägga upp senare när jag har lite bilder att jämföra med.
Nu har jag efter många om o men tvingat i mej lite frulle o nu ska jag sätta på mer kaffe o gå ut i solen o sätta mej lite innan de är dax o klippa allt gräs o sen börja måla väggar o takstolar.....ledig ja det är väldigt sällan man är. Ett måst idag är att köpa tvättmedel då jag nog förträngt att man behöver tvätta varje dag i detta huset om man ska ligga ens lite på plus sidan...tror de iaf va kanske 4 dagar sen...usch inte bra alls det betyder minst 3 maskiner om dagen nu fram tills på söndag typ. Funkar ju fint då jag jobbar,not!!

Mycket gnäll o bygg hos mej idag, men de kunde varit värre.

Nä dax o röra på fläsket lite, man kan inte se på Nature hela dagen....de e va ja hört iaf:P

tidsoptimisten

Snacka om att ha huvudet fullt...skulle lagat middag o vad har jag gjort.
Inget alls typ, jag är värdens mest tankspridda verkligen.
Jag hoppas att inte min underbara sambo dör av svält nu bara....bästa o ta av hänglåset på kylen så han kan göra lite egen mat sen....samvetet o nu även min mage klagar lite kan man ju säga nu.
Ja ja i morron e en annan dag o då kan jag ju alltid försöka vara en bättre sambo:P
Sitter o ser på amerikanska RH of NY som går på hypnos för att sluta röka, ja vem vet de kanske funkar, tills att man bara ska testa en för o se om de funkar.
Nä de e inte lätt de här, inte för att det är så jävla svårt heller så varför gör man de inte bara?
Förra vintern när vi slutade så var de inga problem alls o gud va pengar man varje månad bara eldar upp verkligen.
Jag tycker verkligen de ser så jävla illa ut, så jävla billigt o luktar så jävla illa, så varför? Ja en jävligt onödig last är de iaf.
Idag är jag än så länge fri men om jag känner min sambo rätt har han nog fallit redan till frukosten idag.
Känns som att de pengarna man eldar upp kan man göra så mycket annat för o det behövs verkligen .

Nä, nu ska den här tidsoptimisten ta sin bok o gå till bussen. Gå till jobbet o vara så trevlig att det gör ont mot alla o sen ska jag åka hem med fina C o kanske ta en kaffe o häva ur mej lite skit om dagen som gått o alla planer. Sen krypa upp i soffan o försöka bli den där super sugna sambon framåt sovdax.....Ja du de här kräver nog mer planering än va jag först trodde, kanske ska satsa smått o inte gå ut för hårt på alla fronter på en gång, har varit lite väl mycket av de idag redan.....så vi kör på lagom trevlig o småsugen..ja de kan nog funka.

för många saker att göra...

Har varit på morron promenad o sol med min allra bästa C.
Just nu e ja inne i en riktig fas full av inspiration o vill verkligen bygga riva o måla. Helst vill ja göra allt på en gång oxå, men allt kostar pengar o tyvärr växer mitt pengaträd otroligt dåligt.
Planerna just när är att bygga vägg på altanen och bygga soffor o bord där och måla klart.
Sen har vi nästan gjort klart gaveln mot grannen det är i princip bara ett par brädor att såga o så måla allt såklart.
Sen är det det stora projektet o de är ju nu garaget. Men så i går när vi satt o spånade o funderade så kom vi på att varför inte strunta i att göra ett garage för bilen utan mer för cyklar gräsklippare o annat o någon gång i livet göra en carport ist. då får vi utrymme att ist föra ett rum till i ändan av utbygget. Vi har inte riktigt listat ut allt ännu men just nu känns detta som en helt underbart bra ide.
Idag är en sån dag med så mycket ideér att man inte vill åka till jobbet utan man vill bara sitta hemma o sitta här med papper o linjal o rita o mäta.

Letar just nu även efter en rokokofåtölj att måla om i vitt o klä om som ska stå i hallen sen.
Sen är det planering för bak o framsidan i alla andra små vrår i trädgården som snurrar i huvudet om staket o plank i olika former o en bastu som ska byggas. Ja det finns hur mycket som helst som planeras just nu så man blir nästan lite matt, hade jag varit ensam om besluten hade det nog gått snabbare, på gott o ont ska jag väl säga.
Jag kan ju vara så extremt ivrig när det kommer till vissa saker o tänker inte alls på att ibland för det med sig mer arbete. Nä när ju problemet med att inte vara eniga ofta att det tar hundra gånger längre tid att få det som jag vill;)
Det värsta är att jag kan hålla på o fundera på detta nu i tid o evighet tills något nytt kommer i vägen.
Men nu ska vi iaf beställa hem de första virket till garaget snart o då måste vi ha beslutat oss för hur vi ska göra med dörrar o så ut på baksidan.....åh grym beslutsångest!!!!
Som de här jävliga med ens hår, nu har jag mer lr mindre bara mitt eget hår förutom typ 10 cm. Ska ja klippa kort lr ska ja ha de långt? orka greja med de varje jävla morron..lr, kommer man se gammal ut då. De växer ut om du ångrar dej äger folk...jo tack om typ 5 år när man är närmare 40...gud e man så jävla gammal...nä usch de e nog bäst att ja går o piffar till mej lite..:P


Nä om man skulle göra lite mer nytta än att sitta o leta ritningar på soffor o pergola byggen.
 
 typ så här snurrra de i min skalle..
 

bäbis..

Igår var ledig dag men som alltid är det dagarna med allt som ska göras.
Han ut o gå på morronen sen fixa med Jessies hår o sen bar det iväg mot stan o senare blomsteraffären. Kom hem med lite ny kryddjord o kryddor, även nya stenparti växter o lite annat.
Sen bar det iväg med C för vad som skulle varit en pw med blev ett par min i grillen ist. Sen stressa hem igen för att starta grillningen lagom till att Martin kom från kraftprovets rundan i Trollhättan med sitt lag. Idag har vi varit i stan för att Jessie skulle till tandläkaren o det tag ju hundra år o lite till så att strosa i affärer o se sig om blev det inte mycket med. Hittad dock en för mej ny butik med massa skit fina kläder bredvid Corner som jag verkligen kommer att besöka igen inte alls så dyrt o en massa snygga kläder. Strax kommer P hem från sitt jobb o kör mej till mitt ist. tråkigt o behöva åka o jobba i detta fina vädret, men någon måste ju göra de oxå..hela helgen;( Men efterjobbet idag så ska vi åka o hälsa på en liten ny varelse, Tomas o Louise lilla Vilda.
Tänk att dom valde samma namn som jag ville ha på Jessie, lite komiskt tycker jag o väldigt vackert.
Har jag sagt att jag för ett par veckor sedan impulsköpte en braskamin, 213 kg o nästan lika hög som mej....jo ja vet, så typiskt mej att göra en sån sak, men man måste ju pass på när de e billigt;P
Nä nu ska jag göra ett sista ryck att peppa till mej lite för o jobba..oh hej!!

RSS 2.0