Mia Skäringer

Sitter med Mia Skäringers senaste bok i ena örat o hör en råtta som måste va stor som en katt på vinden, just nu låter de som att den ska kraffsa sig ner till mej i soffan.
De finns ingen människa jag vet som kan skriva som Mia, hon skriver sånt som man själv önskar man kunde skriva.
Hon skriver verklighet, inte en massa fisförnäma saker utan den hemska fula sanningen som den faktiskt är.
Jag önskar så att hon började blogga igen, när hon lagat sig igen o är hel för andra igen,

Hon träffar alltid mitt i livet, hon gömmer inte så mycket som hon kanske skulle men för mej är hennes ord som bomull för själen.
Det är alltid skönt att veta att man inte är ensam om allt.
Att man borde ta tag i de där men träning o att man borde ge sin familj o vänner mer tid.
Men livet är inte så lätt alltid, lr är de de?
Hur lätt är de att vända upp o ner på livet för att komma dit man vill.
Behöver man vända ut o in på sig själv o sin själ för att hitta rätt?
Va e rätt då, är de att lära sig att baka bullar o ha fina blommor i fönstret för andra att se.
När ja tänker tillbaka vet ja inte om blommorna hemma i mitt barndomshem va så himmla fina o några bullar fanns de då inte om inte farmor kom o bakade dom.
Ändå har jag haft de så bra, ja när ja ser tillbaka så jan jag verkligen säga att mina föräldrar verkligen slet ont för att göa allt i deras makt för att jag skulle ha de bra, trotts att jag stretade emot allt jag kunde...undrar varför?
Men ja kan se att J ibland gör precis de samma.
När i livet var de som man kom rätt? lr har man kommit dit än.

Just nu känns livet ganska bra, de är då tänken kommer...va kommer nu, för de e som Mia säger man får fan inte va riktig lycklig, iaf inte för länge för då kommer nått.
I förrgår pratade J om döden o kärleken, jag vill inte att den ska komma o banka på dörren igen inte nu igen.
Döden kommer när allt är som lugnast o gladast har jag märkt, de kommer alltid något jävligt när man skratta för mycket.
Nu har jag ett jobb som jag älskar, ja kan sitta hemma o smida planer åt piff för jobbet o känna att ja längtar tills nästa dag även om man är trött ibland.

Igår kom J hem med ett blåöga, ja ni skulle sett henne, som hämtad direkt från en boxningsrond.
Dragkamp o bus med tjejkompisarna, så kan de gå när dörrkarmen är för nära, inte äns smink hjälpte för att dölja de.

Nä nu ska ja skrämma slaget på råttjävulen som krafsar över mitt huvude, ja undrar va fan den gör boar för sina 200 ungar kanske som ska springa i väggarna o inte villja äta giftet vi lagt ut.


jobb o lite tid


grillning

Oj här lägger man inte för mycket tid nu känner jag.
Fast o andra sidan händer det inte så mycket just nu i livet mer än att jag jobbar.
Samvetet gnager lite i kanterna för så mycket som man inte hinner med vänner man inte hinner/tar sig tid till att åka till lr ja allt de där som man borde göra när man är ledig men inte gör, ja så ja ber er alla om ursäkt här så är de gjort oxå;)
Men ni vet ju sjäkva hur det är när man väl är ledig så känns det som att den tiden går fullt åt till min kära familj här hemma.
Vet inte äns när mina föräldrar var här båda sist o fikade, något som i vanliga fall händer minst 2 ggr i veckan o ja nu var de väl någon gång i januari lr va de november, ja ni ser inte äns dom hinns med.
Men det blir snart ändring på sånt, vädret börjar gå mot våren känns de som men som sagt vi har mars kvar så vad som kan ju hända de vet man ju.
Men jag är hoppfull om att snart e de över med snö, slask o minusgrader.
Då kan vi äntligen börja bygga o riva i huset igen på allvar ska bli så skönt.

När jag o P var ute o gick häromdagen så tog vi vägen om kamin affären o kollade kaminer o priser så klart, hittade en som vi känner att vi båda gillar riktigt mycket i täljsten dyrt som attans är de men med tanke på vad el kostar så hoppas vi tjäna in de på några år;)
Sen är de ju inte bara för elen o värmen utan även för att de är så fint o mysigt så nu är de kolla upp alla papper o sånt som ska in till komunen o allt sånt skräp.

Idag har ja o P varit uppe o grillat på berger, J bangade idag o stannade hemma o städade vilket hon fortfarande gör nu flera timmar senare.
Kan inte riktigt fatta vad hon gör dock men av erfarenhet är det bäst att inte vara för frågvis.
P är o simmar o jag har pyssel kli i fingrarna, funderar starkt på att gå ut i förådet o hämta in alla tavelramar ja dragit hem o måla dom lr om ja ska vänta o spraya dom...åh vilka problem man har.
Tänkte kanske såga o göra om dom, får rådfråga pappsen.

Beställde hem en hög med förstoringar i förra veckan men idag blev ja lite fundersam över om jag kanske tagit fel mått....fan måste kolla upp detta.

Denna veckan jobbar jag blandade tider vilket är ovanligt men trevligt de oxå.
Fick veta förra veckan att jag ska till Gbg på kurs i mars, trevligt;)
Tänk att jag av hela mitt hjärta verkligen kan säga att jag trivs så bra på mitt jobb o jag är riktigt glad varje dag jag kommer dit.
Min själ mår riktigt bra av att jag har bytt jobb, att få göra så mycket olika saker o att få greja med saker de älskar jag.
Sen har jag så härliga arbetskompisar oxå, saknar min sandra dock men henne kan jag plåga på min fritid o raster;)
Funderar starkt på att Jessie ska få baka lite cupe cakes tills på lördag till mina goa tjejer ja jobbar helg med, hon har ju ändå lov o då ska man väl utnyttja sånt till något alla tycker om.

Testade min nya muffins maskin idag till att göra matmuffins, har inte smakat själv än men P lever iaf ännu så de är ju ett gott tecken, lätt som attan att göra fika i framtiden till pappa;)
Mina föräldrar ja pappa iaf kan ju knappt se kaffe utan nått till o vi är av den sorten att kaffe kan man dricka utan kakor o bullar.


döden?

Kände att gud va skönt att jag inte e ensam om denna tanken
http://www.coolapappor.se/bloggen/oj-jag-kommer-do-och-kanske-inte-kommer-till-himlen/

Martin skriver mycket tänkvärt mellan raderna.


vad ska du bli när du blir stor?

Här hinner jag inte spendera mycket tid numera, de dagar jag är ledig har jag oftast 200 andra saker som jag inte han med föra gången jag var ledig.
Idag har jag iaf hunnit med sånt där tråkigt som att börja röja i skåp o garderober efter saker som har en förmåga att hoppa in o gömma sig där när det städas.
Ja det är helt sant öppnar man mina skåp så får man i vissa fall förvänta sig att bli anfallen av prylar.
Vi har sååå otroligt mycket saker o ändå skickar jag mins en gång i månaden iväg 2 ikea kassar med prylar.
Denna veckan skickade jag iväg 2 sådana kassar o kom hem ed 2 nya hyllor från jobbet....hmm, ja de var säkert inte de enda i prylväg som kom innanför dörrarna denna månaden då den ju just börjat.

Det som vi letar efter nu är lite köksskåp till ena hallen för att bygga en bänk där ute med lite extra förvaring.
DEt börjar så sakta minska på saker att fixa inne och nu är det mest målande o så lilla toan som e kvar o 3 små bitar tapet på garderoberna men jag vet inte riktigt vad vi ska ha ännu.
Har köpt hem ramar till rummet o tagit hem ramar för målning, som jag tror får hamna i sovrummet sen lr nått.
Jag gillar att ha en massa saker som ska fixas, men jag tycker inte om när de inte händer nått.
Just nu så har allt här hemma stått stilla sedan i höstas när jag bytte jobb känns det som.
Nu har vi iaf bestämt , ( tror jag;) ) att de får bli kakel på Jessies toa men som sagt vi är inte i hamn är o det kan hinna ändra sig många gånger då jag ju inte är helt ensam om att besluta saker här hemma, tyvärr;(

Det är viktigt att ha planer o mål i livet, stora som små, vissa kanske man kan komma närmare än andrao vissa kanske man känner att nä de här var verkligen inte min grej.
Såg ett avsnitt av skavlan när mark L va med o han pratade om att han ville bli arkeolog de var hans stora dröm, tills han fick chansen att följa med på en utgrävning o han trode han skulle avlida för att det var så tråkigt, de som varit hans stora dröm genom en stor del av livet.
Tänk de vill ejag oxå bli när jag var liten o min farmor sa alltid de e bättre du blir tennis profs så slipper du skita ner dej så;) Min goa farmor..hehe

Men de blev inget för mej heller, jag vet inte riktigt vad jag skulle vilja bli när jag blir stor, vetrinär har alltid varit en dröm ( om jag utövat hemma sen liten ) med alla halvdöda djur man burit hem o räddat till mina föräldrars förtret.
Halvdöda fåglar hemlösa o magra katter, små råttor ja där gick gränsen för passa o dom dog en snabb död under någon spade gissar jag.
MEn att utbilda mej till de finns ingen mjlighet till, det skulle ta mej närmare 10 år innan jag var klar med allt o när de finns inte på kartan för mej.
Så jag hobby vetar o så får jag väl helt enkelt bli jävligt bra på de jag gör nu;)
Vad ska du bli när du blir stor?
Själv hoppas ja att ja inte blir äldre på ett tag så slipper jag fundera så mycket.
snickare, målare, sjurskötare, fotograf?
Saknar o jobba med foto ibland verkligen men som sagt....tid e pengar....

Ja annars händer inte så mycket tror jag, som sagt jobbar jag ju hinner inte så mycket mera än de laga mat o sova känns de som.
Men de blir bättre snart när solen o värmen kommer...tittar ut o de snöar just nu....blä, jag tycker verkligen inte om snö.


Nä nu får jag fortsätta annars hinner jag inget alls idag.


RSS 2.0