tränar o andra bygger

Dagarna går i rasande fart framåt o nu är det bara 3 månader kvar till jul, känns tragiskt nästan.
Jul är ju inte riktigt min grej längre sedan min morfar försvann ur våra liv.
Julen är morfar för mej o även min födelsedag då hans var 2 dagar innan, jag blir alltid låg den här tiden på året o tycker att det är ganska jobbigt med de mesta.
Bara jag har saker att göra o pilla med så brukar de gå bra, ja o de e ju inte direkt så att de i detta hus är ett stort problem att hitta saker o pyssla med, de e ju bara de att som läget är nu så finns det inte så mycket kraft.
Som läget är nu väntar jag på att få börja min riktiga sjukgymnastik och min tid hos läkaren för efterkontroll som verkar dröja.
Jag kan i nuläget lyfta armen rak ut i brösthöjd dock inte utan smärta, att börja jobba i november känns avlägset just nu men jag är envis o hoppas på det bästa.
 
I bygget har vi kommit en liten bit påvägen, vi har lagt första lagret isolering i J´s rum o dragit lite av elen. Idag kommer mina föräldrar o vi ( mer dom, då jag ju mest tittar på:P )ska sätta ytterligare lite gips och osb skivor, dra lite el i taket o isolera tak o den sista bitarna av vägg som går att komma åt. 
Att J´s rum ska vara klart till jul känns just nu väääääldigt långt borta då jag ju inte kan göra nästan något alls. All springa på stegar o krypa på tak e ju inte riktigt något jag nu kan göra.
Vi har valt att inte sätta några tapeter alls i rummet utan endast sätta plank som ska målas vitt, golvet blir ett laminat golv.
Vi vill ju bli klara så fort som möjligt med allt då vi ju oxå ska sätta in kaminen så fort alla papper är klara.
Ja o så bygga om vårt sovrum..hehehe ja de e mycket nu mitt i allt.
Men nu ska jag strax göra lite käk så att alla är mätta o glada när dom ska greja;) 
J ska jag tvinga att städa, barnarbete är så underskattat, på min tid fick man ALLTID hjälpa till hemma. 
Det ses av ungarna numera som ett straff, jag kallar det lärdom o hyft....
 

sensommar sol

Idag är en sån där dag när lusten sprungit o gömt sig i ett litet hörn.
För mycket saker man borde göra o så lite man orkar.
Har kört lite morron träning o kollat nyheterna i vanlig ordning men mycket mer är de inte, detta trotts att det nu är strålande sol ute.
Visserligen dimmigt o grått i morse men nu är det riktig vackert sensommarväder lr tidig höst;)
Så länge man kan gå ut utan jacka o sätta sig i solen på altanen så är jag helt nöjd.
Jag älskar att va ute, jag kanske inte är ett lika stort skogstroll som min älskade sambo men iaf..
 
Har suttit o hemnet slavat några dagar, jag är verkligen helt manisk med att kolla på hus, inte att jag på något vis skulle villja flytta härifrån men ni vet man önskar o drömmer o förundras o så önskar man lite till o skrattar över hur tokigt folk tänker när dom inreder sina hem.
Mitt hem är långt från perfekt o det kommer dröja länge innan jag är i mål där jag vill vara med mitt hem.
New england ena dagen sterilt o kalt andra, jag har ju som med allt i livet otrolig beslutsångest när det kommer till val i livet.
Kan ju inte äns enas med mej själv om hur jag ska ha mitt hår från ena veckan till den andra, är faktiskt riktigt stolt över mej själv när det kommer till biten "konsten att sabba sitt hår" nu har jag inte gjort annat än att göra inpackningar på de o det var 1 år sedan i juli jom jag färgade lr någonting sådant...kan säga att det har aldrig någonsin inträffat att mitt hår har fått ha samma färg lrfå utvöxt. nu är det så gott som bara mitt naturliga hår förutom en liten bit i botten, o jag trivs ändå ganska så
bra med att inte så så "konstgjord" ut som man lätt bir när man färgar go bleker, ja iaf om man gör de själv lr hos en kass frissa. 
 
J kom nyss hem från plugget, hennes hjärta håller på att gå sönder verkligen, olycklig kärlek är bland det värsta som finns. Hon o hennes kille hängde ihop i dryga 7 månader  o så helt plötsligt när vi var i italien gjorde han slut. Det gjorde ont i mej att jag inte kunde vara hos henne då.
Men jag tror inte rikigt att hon fattat för än nu, det är nu sorgen o tårarna kommer o det sliter henne i bitar. 
Andra har pratat bakom ryggen på dom båda o det yr skit runt dom. J har aldrig sagt något om honom men han väljer att lyssna på andra. 
Första kärleken är hemsk o rent fruktandsvärd, den lämnard, specielt om man blir lämnad.
Det är som att någon slitit ut hjärtat ur kroppen på en o gömt de.
Man känner sig halv utan den man älskar så, när man var ung var kärleken allt eller inget på ett helt annat sätt. Det är som att andas lr inte, livet blev som en avgrund som man gick runt i o ingen fattade något alls. Men alla har vi på något vis varit där.
Jag önskar att dom kunde hitta tillbaka till varandra, att bli baran vänner tror jag inte är ett alternativ än på länge.
 
Nä här blir inte mycket gjort idag, allt jag plockade undan igår är tillbaka ggr 10, känns.....som om man vill strypa någon ibland. Specielt nu när jag inte orkar som innan.
 
Usch o fy va gnälligt, ja men det ligger väl i min natur o få gnälla lite granna iaf.
 

byggfix

Idag vaknade jag upp till regn, usch. 
Det betyder att hösten är på ingång vilket inte alls e min grej, inte vinter heller iof de är ännu värre.
Båda formerna i små doser är okej i just mys faktorn att tända extra mycket ljus o snart tända kaminen o va ute o elda i skogen o grilla de är helt okej men allt där emellan kan kvitta för mej.
Jag är en soldyrkare o kommer alltid att vara, en resa till något ställe med snö finns inte äns på kartan av något jag någonsin skulle göra.
 
Som sagt vaknade till regna o det betydde idag att det blev trånging inne
ist för i solen.
Blev ingen tisdags loppis idag som det brukar med dock morron fika med C ist.
Senare kom mamma o vi drog iväg i vanlig ordning för "byggfix" fasadfärg o stuprör stod på listan idag-
 
Pappa kom o vi käkade middag allihop utom P som skulle iväg på lite uppdrag till stan.
Jag tittade på medans päronen satte vindpapp o P drog på tur med M till berget o än är dom inte tillbaka trotts att det är kolsvart ute, jag hoppas dom inte trillat över kanten.
 
I morron har jag inga planer alls förutom träning, städning i den mån de går o sen ska jag till jobbet o kramas med några av mina godingar, saknar dom sååååå mycket.
Jag önskar verkligen att jag kommer att vara ganska okej till den 1 november så jag kan börja jobba igen, jag vantrivs verkligen av att vara hemma o som sagt jag saknar mina goa kollegor.
 
Funderar på om jag ska muta min katt med lite godis o se om han vill gosa lite.

tacksam

Idag kom mitt ny beställda batteri till datorn äntligen hem, så gött o slippa den där jäkla sladden.
Igår släpade jag, ja nästan bokstavligen hem en påse mjöl från affären o bakade kladdkaksmuffins en ny sort med chili, flingsalt o chokladprickar, väldigt kladiga o goda, passar sig nog bäst till glass.
Fick ett riktigt sug på o baka o laga mat så jag hittade 2 st bloggar en med mest tårtor http://johannastartor.se o jag har sällan skådat en duktigare tårtdekoratör, o sen http://www.linneasskafferi.se/ som verkligen har lite av allt, 3 st väldigt inspirerande bloggar i ämnet. 
Jag önskar att jag kunde fixa o trixa ihop sådana mästerverk som johanna gör.
Linneas olika grejer gör ju att lite annan mat kommer in i ens liv o de är någonting jag verkligen gillar o ser framemot att laga lite av.
Igår var mamma o pappa här o pappa fixade hängraännan fram o jag höll i skruvar o mamma målade. 
P åkte till skogs o letade svamp men kom hem med en lika tom korg som när han åkte, vågade inte fråga om han gick av vägen denna gången:P
Ligger o tittar på hela sverige bakar från förra året o känner mej såååå sötsugen o hungrig på skräp, gör ett nytt försök i att inte röka...brukar sluta med att jag känner mej tjock ist.
Sen olyckan o Italien så ligger jag på runte 55 vilket är helt okej med ett par kg mindre.
Nu ska jag bara hålla de oxå vilket är sådär när man bara vill möla i sig skit när man inte röker, varför gör man de? de e ju inte som att jag röker äns så många gånger jag vill stoppa i mej skit på en dag, ja ja en dag i taget.
Idag kommer pappa o grejar lite efter jobbet o P slutar troligen tidigt idag o vi ska sätta läckt, vilket betyder jag målar botten o håller mej på avstånd o även i en o annan ända på en bräda vid sågning.
 
Känns som att bygget börjar o ta lite fart igen, får ångest när jag ser att inget händer o jag inte själv kan göra så jätte mycket då allt är klättra på stegar/tak lyfta saker med 2 händer typ:)
Jag är otroligt tacksam över att jag har mina helt fantastiska föräldrar som alltid finns till för mej alltid.
Jag är otroligt bortskämd med just detta, ibland kan jag känna förvåning när andra inte kan göra saker för dom har ingen barnvakt lr ingen som hjälper dom med saker.
Men för min familj har det alltid varit självklart, min mormor o morfar o deras föräldrar har varit precis så o det vill jag oxå vara för min dotter, en hand som alltid finns o visar vägen men ändå går brevid.
 
 
Nä nu har jag gnällt o tjatat onödigheter länge nog, dax o ta tag i dagens resterande göromål jag har ju en färdig maskin med tvätt o 2 till som vill bli rena...mitt mål är alltid INGEN tvätt i tvättkorgen;)testa den med en tonåring säger ja bara!

bygg

Som vanliget är jag ur kass på o hålla igång att skriva, inte äns när jag är hemma på heltid nu hinner jag med.
Jag försöker att träna så mycket som möjligt o är så gott jag kan i ständig rörelse o gör någonting för att hålla armen i rörelse.
Här änder saker långsamt men något händer iaf varje dag.
I tisdags var vi hos kamin firman här brevid o kollade skorsten som ju är den vitala delen som vi saknar;)
Med lite tur så tar själva anmälan ca 7 dagar o att få hem skorstenen 7 dagar o sen e de sotaren som ska ringas för röktest o sen hämta hem veden från stugan.
Idag är pappa hos läkaren o kollar hjärtat, usch jag hoppas att allt ser bra ut.
Är otroligt orolig av mej när det gäller mina närmsta, känner att för varje som försvinner omkring mej blir jag värre.
Alla på pappas sida har dött av någon form av hjärt problem så ni kanske förstår min oro.
Men han kommer iaf hit efter läkarbesöket tror jag o hänger med mej.
 
I tisdags var jag o C i stan på loppis o jag hittade en sån ful o skön fotölj till Ps cigarr rum han ska ha i framtiden så jag fick hans ok o köpa den, så idag hämtar mamma den åt oss.
Hon fick oxå med sig en halv bil att lämna in till dom då vi fick ett välbehövligt ryck o röjde igenom så gott som hela förrådet inför rivningen.
Det är såå skönt när det är gjort o man blir av med massa skit.
Det är ett av mina krav när jag handlar massa loppis saker att lämna lika mycket som inte används vilket jag brukar va ganska bra på, hamstrar inte som ja gjorde förr men lite skit finns alltid som får åka iväg.
 
Har gjort upp en ny "to do " lista för utsidan som jag vill ska vara färdigt innan september är slut, det är inte jätte mycket stora saker förutom skorstenen o lite plåtarbeten som vi inte kan göra själva resten är mest en jävla massa små pill som lite panel här o lite där o lite färg ja ni fattar lite överallt.
Vi vill ju inte stå med massa saker kvar ute när det börjar bli kallt ute.
Den stora väggen mot grannen är invändigt isolerad o osbn är uppe o halva är gipsad, en vägg är helt isolerad o ska säggas upp skivor på o sen är det bara 2 väggar kvar som vi kan göra klara innan vi river de gammla förrådet o börjar regla upp för Js rum o flyta golv.
Vi har nu enats allihop om att det blir inga tapeter utan helt vitt med plank i hela rummet vilket känns väldigt bra, o  ännu bättre eftersom jag inte behöver göra de själv som de blir när det är tapetsering på G:P
Vår plan nu är ju att det rummet ska försöka va klart till jul, sen tar vi en liten paus innan det är dax att flytta vårt rum till Js gammla för att riva ur vårt.
När de är klart river vi ut Js o där blir mitt bibliote/extra rum, de ska bli såååå skönt när de e klart med de 3 rummen för sen kommer de stora grejerna som ska göras, tvättstuga o kök o så får vi inte glömma Ps bastu ute, oj glömde jag säga att resten av tomten ska fixas...hahaha, ja ni är säkert många som tänker dom e ju fan inte kloka som bara bygger o ändrar o aldrig blir klara.
Men det är inte så illa som det låter, lr jo för andra;) Jag trivs inte i kaos men jag trivs i att rensa upp i kaos.
Som att köpa en gammal stol som man börjar göra om o plötsligt har man en pryl som ingen annan har o ja har gjort de själv!
 
Började på pluggandet igår med Italienskan, känns fan inte lätt o lära sig saker när man e "gammal" men fan den som ger sig, något ska jag väl lyckas lära mej;)
 
Nä om man skulle ta o försöka kämpa sig iväg till affären, helt kass en tur dit o man orkar nästan inget mer den dagen, o de bara pga en arm...hade jag aldrig trott om någon sagt de till mej.
 
 

RSS 2.0