ett fram o så två bak

De e inte ofta man får chansen o sitta ner numera när allt rullar på i 200 knyck.
Igår var jag i huset från kl 07:15-23:30.
Fick tapetserat o gjort redo för golvläggning i Jessies rum men när allt såg ut som att nu går de om än sakta så iaf åt rätt håll så hittade vi en gammla fuktskada o fick riva en vägg i vardagsrummet o börja om efter att den nästan va klar för tapetsering.
idag sätter dom väggarna i badrummet o vi började sätta väggskåp i köket igår.
Inte många dagar kvar o de ska städas inte bara i huset utan framförallt i lägenheten både inne o ute.
Lätt säger ja bara när de ska komma en halv meter snö till.

i morron flyger Sandra o P till England, ja hoppas att de inte blir snågot snö kaos för deras skull så att dom verkligen kommer iväg, vädrets maktert har gjort nog för dom tycker ja.
För min skull had jag behövt henne här så hon kunde hjälpt mej med allt, jo de låter nog elakt men hon vet va ja menar.
Ibland behöver man en hjälpande hand som styr en igenom allt kaos;)
Hon e den snällaste o finaste vän man kan önska sig, kan inte säga de för sällan.
Jag är sååå tacksam över att ha dej i mitt liv min underbarast vän.
Med lr utan så e du de, har alltid varit o kommer så att förbli<3

Nä nu vart de jobba lite sen iväg till till huset, hoppas alla hungriga idag käkar på max lr annat så jag kan smita lite tidigare;)

hehe 


åh han kommer;))

Nu brinner de i knutarna vill ja lova.
Kom precis hem o pappa ringer o berättar att Fredrik just ringt o gett besked om att han kommer på måndag o då ska allt va klart.
Ja så de e bara o dra igång o hoppas att allt går som vi tängt.
Pappa o P lär väl få göra ett jäkla ryck där idag o föröka få ut pannan o allt som ska va klart tills på måndag, men va skönt de känns då e de kanske kalrt innan jul;))
Fan va ja e glad, nu e de bara o åka ner till IKEA o byta diskhon, ingen som ska dit?
Nä nu ska ja svida om o dra ner o jobba för fullt, idag känns som en himmla bra dag än så länge.
Ska dra med mej kameran ner så får vi se om de hänt något sen sist ja fotade.


tapetsering o golvläggning

Idag e ja ledig o de blir juset för hela slanten idag efter kl 11.
Idag börjar vi tapetsera vårt sovrum nämligen o med lite tur jessicas i morron, tur e ju inget vi har men man kan ju önska att de går vägen.
Nu är väggen nertagen mellan hall/kök/vardagsrumo ska nu börja fixat till.
Blir nog lite badrumsfix o börja sätta kök i helgen om vi har som sagt en himmla tur.
Saker har ju som sagt en förmåga att ta 10 ggr längre tid än man trodde från början vilket skapar lite problem.
man skulle haft 2 snickare till så hade problemet snart varit ur vägen på många ställen.

Kommer vi så långt som jag hoppas i helgen kan vi även börja köra lite möbler så att de inte blir fullt så mycket nästa vecka.
Bara o hålla tummarna att detta går vägen nu.
Hjälp lyser ganska så bra med sin frånvaro på de flesta håll når de kommer till händiga människor men så brukar de ju va när det väl kommer till kritan;P

Idag e Jessie i skolan vilket e himmla skönt tycker ja, slipper ja lämna henne hemma själv hela dagen.
Nä nu ska ja pcka en låda o sen hoppa in i duschen innan ja ska iväg o senare blir de huset hela långa dagen;)


sova

Spenderae natten på soffan o sen när P dragit till jobbet så la ja mej i hans säng en stund o drog alla täcken över mej.
Va tvungen att få tvättat lite oxå då man ju dragit ner gardiner o allt så har man ju tvätt upp till knäna, spelar ingen roll om man e sjuk lr inte tvätta får man göra iaf.

Har kollat upp om golvman hade tid att ta sig an vårt badrum o jo de hade dom nog i februari....nja de funkar ju inge vidare kanske men.

Har fyllt hela förådet med saker så nu kan vi inte köra mera saker för än till helgen för då kommer vi få in golver i ett av sovrummen iaf som de ser ut nu så blir det tapeter i morron o golv på fredag o Jessicas rum oxå med lite tur.
Passar inte jätte bra att bli dålig nu men man får göra de bästa av de, fick iaf tag på vct idag o dit fick ja minsan inte komma för än tidigast på fredag förmidag.

Sandra ringde o piggade upp mej lite förut, hon o syrran e lite som medecin för själen.
Man pratar en stund o så e man botat för en stund iaf;)

Nu ska ja se till att de lilla trollet äter lite o ja ska lägga mej på soffan o vila lite tills älskling kommer hem från jobbet....
Har många saker ja borde göra men idag har kroppen ingen ork till nått känner ja.
Tiden går sakta men ändå på tok för fort, snart jul o vi måste va ute ut lägenheten o den ska städas o saker ska flyttas..PANIK är ett milt ord för vad som råder i min kropp.


,..

Nepp inte blev man bätre inte snarare tvärt om så de blir inget jobbande för mej idag inte.
Har försökt ringa vårdcentralen hela eftermidagen men dom tycks ha någon form av fel på sina linjer så där kommer man då inte fram....Just nu kan ditt samtal inte kopplas fram vargod försök igen senare..hmm

Ska se om man kanske kan tvinga i sig lite mat, mår som en skit o har inte fått i mej mer n en macka på hela dagen så de e väl bara o chansa o se hur länge den får stanna kvar.
Varför måste detta hända nu ja haf inte tid med sånt här!!!


uhhhhsch

började mitt tepet letande lite smått o försökte plocka lite här men de varade inte så länge.
Vete fan om jobba idag e en så bra ide, Jessie e ju hemma idag för att hon e dålig o jag håller tummarna för att de e nått hon ätit o inte är magsjuka, men nu börjar ja oxå må riktigt illa o de har ja inte riktigt tid med.
Pratade iaf med jobbet nyss o förvarnade dom så att dom vet om att de kan bli en mindre idag.
Men ja känner att ja väntar in i de sista för ja vill verkligen inte va sjuk....
Men just nu känns de inge vidare...blä
De e ju inte konstigt om man åker på de tillslut själv när alla andra haft de.


hicka o tapet kval

Håller på o bli galen totalt, har hickat konstant sen kl 7 dvs i över 2 timmar o ja har testat allt utom att stå på huvudet tro mej...
Någon måste sakna mej enormt, lr så e de nått ja glömt av.

Idag börjar ja inte för än sent o jobbar till halv 10, men de e Amil som kör så då vet man att de e goa tjejer o allt rullar som de ska.
Igår va de en händelserik dag på jobbet med poliser o väsktjuvar, stackars föräldrar som fick hämta ut sina ungar hos farbror blå så här innan jul o allt.

Ska försöka hinna ner till Flugger o äntligen få beställa tapeterna till kök o vardagsrumet o ev även Jessicas rum, hennes rum e de värsta av allt.
För hon kan aldrig bestämma sig helt om vad hon vill ha, först knall rosa sen gul/svart nu senast grön/svart o nu blir de nått annat...fast de e väl kanske mer mitt fel eftersom hon fick en stor tv möble på ikea o en annan säng så sa ja att då fick de bli en annan tapet så idag ska jag lyckas lista ut va de ska bli o inte ändra på de igen.
Blir ev en annan tapet i stora hallen än den vi köpt för P har blivit så förtjust i en annan, de handlar inte om så mycket tapet så vi får väl se.

Började med mitt lilla arbete " spola bort snön" i går innan jobbet, lär nog få hålla på ett tag innan de e klart kan ja ju säga men ja måste ju hitta allt o hunna få de därifrån så vad har man för val, tur man inte betalar för varmvattnet här iaf;)

Försöker hitta lite jul stämning med den är som bortblåst, mer borta än vanligt.
Inte äns min tomte tokiga mami har satt upp en endaste tomte lr äns granen ännu.
Jag är glad om vi så bara hinner flytta innan, usch.
Känner mej så jävla sur på att de krånglar med golvläggaren o att vi då inte har något badrum för än någon gång nästa år va gillar ni den då.
Har ni någon mattläggare ni känner som är duktig så skicka hit han bara för de minst sagt brinner i knutarna nu.

Önskar så att de inte vore denna tiden på året utan att de va sommar, inte för att man behöver ett badrum mindre då men allt hade varit så myckt lättare utan -17, snö o snart jul o nyär.
Känns otroligt lätt att fira julafton hos oss..inte.
Städningen vill ja inte äns tänka på just nu, hade säkert fått hjälp av Sandra om hon varit hemma men dom åker snart till England för att fira jul där med hennes svärisar.

Nä om man skulle ta o leta upp lite tapeter o visa för Jessica så ja kan åka ner å få beställt dom idag..äntligen.
Ska bli så skönt när de e gjort för då e de "bara" saker som dusch prylar, ännu mera rör, lampor,skivor till bänkarna o skåp  kvar...o allt annat vi troligen glömt....rumpa!!!
Återkommer med tapeter;)


ikea o bygge

Ja helgen har som vanligt gått åt till att fixa med huset.
I lördags jobbade jag till 5 så mycket av tiden försvann där, ett jäkla tempo på julhungriga människor vill ja lova o tiden bara rusade förbi sånt gillar vi.
I går åkte jag, mami o Jessica till de bästa stället ja vet....IKEA....mmm, fast de blev inte så mycket mmm denna gången.
Ingen mat inget fikande bara rusande fram o tillbaka o leta grejer o bära o slita, 4 vagnar släpade vi ut genom kassorna, vi slet så svetten lackade vill ja lova er o ja ve halt slut när vi va klara.
Vi hade räknat med att va hemma runt 1 men kl va runt 4 när vi intog Vargön igen.
Trotts allt detta så missade vi skåpet över handfatet o lamporna o säkert något annat oxå, kan säga att de va både de dyraste o längsta kvittot jag någonsin fått när ja handlat där, o inte tt enda litet ljus slank med hem, förutom till M som ringde o ville ha lite leverans;)

Vi fick iaf med oss bla.
diskho
kranar
badrums skåp o handfat
köklampa ( som ja inte vet om vi ska ha )
ben till köket o badrummet
en lack tv möbel
säng
massor av kuddar
kaffekoppar
golv o tillbehör
handtag o knoppar
 o lite annat

När vi kom hem o hade lastat av o lämnat kärran i stan fick de bli pizza, J ville käka på jobbet men ja kände att jag mer än gärna slapp de.
Under dagen hade P o papi satt ihop väggarna i båda sovrummen o börjat dra all ström till sovrummen så nu är de slipa idag o spackla en sista gång i vårt sovrum sen e de klart för målning o tapeter.
Jessicas rum har lite mer slip o spackel kvar men inte mycket, sätta ihop garderoben igen, måla o tapeter men de värsta e alla dörrarna.
Jag hoppas för allt i värden att vi kan ha ett av rummen klara till helgen iaf så vi kan köra lite saker.
Det ser ganska mörkt ut att få badrummet klart men jag hoppas så innerligt verkligen.
Nu i veckan kommer rören till köket o då kan vi dra igång med köket lite mer igen.
Än är inte väggen nertagen i köket o de e lite skivor kvar som ska upp innan de e klart för att börja lägga golv.
I vardagsrummet ligger ju en gammal hemsk heltäckningsmatta som ja nästan idag ångrar att vi började slita ut för de känns som att de kommer va ett jävla jobb att få ut den, men skam den som ger sig.

Har fortfarande inte fått tillbaka mina utlånade julgardiner, fattar inte hur svårt de ska va o lämna tillbaka saker!!
Lägg dom i min brevlåda lr nått, ja ska väl knappast behöva hämta nått jag lånat ut lr...men 2 år är väl vanligt att man väntar lr?

Nä nu ska ja göra lite nytta  o leta upp min baksida o även lite av grejerna här inne som går att packa ner o ta till huset där de just nu e väldigt fullt efter helgens handlande.


snö

Tänk att små ljud kan få en att bli tokig...gahhhh.
Idag e en sån dag vill ja lova.

Har snöat en massa i natt igen, de betyder mindre greja inne för mej o mera skotta snö, inge bra.
De betyder oxå massa snö o stugan som då blir de skotta där..inge bra.

Nu e ja hemma o ska försöka dra med mej mitt lilla troll in till stan en snabbis o se om kära mamis present ligger på posten o sen kolla lite tapeter till Jessicas rum på målarboden.
Tycker ja har blädrat o blädrat o burit pälrmar med tapeter sen i mitten på oktober o ändå så känns de itne helt 100 rätt.
Nu har ja iaf hittat en lr ett par tapeter men nu ska ja bara hitta vem som säljer dom oxå;)

Nepp dax o bättra på sitt yttre lite o sen ut i snön igen.


Huvet under armen....

Kan säga att ja e tröttare än snittet idag, fy fan.
Min skalle tar död på mej snart, ont så ja mår illa var o varannan dag inge bra.
Men känner ja mej själv rätt så är de lugnt igen när vi väl är lite mer klara med huset.
Man hinner ju inte alls så ycket som man tror de dagarna vi är där.
Fram till idag har vi hunnit dra lite ström o sätta nästan alla rör, få upp nästan all gips o börjas spackla badrum o har en liten bit kvara att gjuta i i golvet innan de e dax att ringa Fredrik så han kommer o kollar.
Har fått upp nästan hela väggen i köket fattas en halv skiva o sen ska de gipsas.
Otroligt glad att ja kom ifrån tidigare igår från jobbet när de va så lugnt, tack snällaste Mia;)

Har iaf fått tag på alla F-gubbar som ska komma o den första kommer i morron o den andra på fredag.
Så nu e de bara att hoppas att vi får rätt.
Har iaf beställt ett dusch hörn så nu e de toalett o badrumsmöbel kvar o så en torkis till badrummet som ska inhandlas.

Ska in till stan o äntligen få beställa hem tapeterna snart oxå.
Skulle va så kul att få åka ner till Ikea o handla hem allt som vi ska ha, o kanske lite julpynt oxå till huset de hade varit lite mysigt.

Nä mycket tjöt känner ja nu e de dax o lägga i en högre växel om man ska hinna innan man ska o jobba.
Hade tänkt spola bort all snö på baksidan så jag kommer åt alla saker o va ser man när man kommer upp jo minst en dm snö till har kommit i natt, nu får de va bra fram till jul för ja har inte tid att skotta!!


Tid..

Ja tiden går på tok för fort vill ja lova er.
Att de finns för lite tid ser man även på rungarna under ögonen, på tok för lite riktig sömn får man numera.
För trotts att man sover så blirde ingen riktig sömn iaf, tankarna snurrar o bävrarna biter av mina fötter dock inte varje natt längre men iaf.
Väntar på Insecta som ska komma o kolla huset vilket tar evighet för man kan inte ringa vilken dag som o beställa tider, gud människor sägger ja bara.
Ja dom tycks iaf inte fatta att de e ganska brådis just nu.
Vi kör lite lådor varje dag o har nu inte jätte mycket kvar, men de finns ju fortfarande en hel massa som vi inte kunnat packa ner ännu som ska ner, ska försöka hinna med lite idag tänkte ja.
Ändrade min tid idag ( Tacka snällaste Caroline för hjälpen ) så ja jobbar inte lika sent vilket är skönt för Jessica kom precis hem helt förstörd men ont i både mage o illamående så hon ligger nu nerstoppad i soffan o ser på julkalenderna o halvsover.
Har börjat sätta upp lite vägg i huset nu o eftersom vi oxå kröp runt på vidnen igår så hittade vi lite nya grejer o rev lite inner tak innan vi avslutade dagen;) men om de vill sig idag så kommer resten av elen att va dragen i de väggarna beroende på hur mycket papi orkar efter jobbet.

Igår fikade ja med min Sandra, så härligt o bara få sitta ner o prata o även se varandra;)
I telefon kan vi prata ibland varje dag o sen går de 4 utan o så får man abstinens o så rings de varje dag, men de e de som e de fina med vänskap att man trotts de inte tröttnar, de e då man vet att man har bra vänner.
Man behöver inte alltid va intressant o spännande lr ha saker att direkt prata om för att prata...
Nu lider ju inte någon av os direkt brist på samtal men;)
Vi tok en snabb sväng genom några affärer o ja insg att eftersom det var -16.5 på morronen o mina öron nästan trillade av så kände ja att ja fick nog springa in på h&m o köpa mej en mössa ja oxå om ja ville ha en ifred så nu har vi lika allihop, bara samma tränings overall till våren oxå o så varsin liten ful hund..hehe
P körde mej till jobbet idag då ja började 6:15 han e bäst för er som inte vet de.

Tog lite bilder i tisdags kväll på hur det ser ut nu, ja man får lite annöd o hjärtklappning när alla gläds åt att de snart e jul o ja känner att ja har ingen stanns att bo då om de inte går undan lite nu.

Entré hall

ska slipas o spacklas en sista vända innan målning, tapeter o golv, ska även ta ner en del av en vägg o bygga om en annan.
v-rum

Ska spacklas en sista gång i taket sen e de slutet på väggarna kvar "bara", riv vägg o bygga vägg o tapeter golv o målande.

kök

Ja här va de vist lite oxå...
Golvet ska sättas igen med tur lite av de innan helgen så att fredrik kan komma nästa helg o sätta tapeter o matta, ja ja vet att det är ett önske tänkande men iaf så är planen sån.

Nu är vi så gott som klara med var o hur skåpen ska stå.
Väggen ska tas ner in till v-rum o hall till hälften.
golv ska igen o rören ska sättas.
 All el ska dras klart, slipas, målas spacklas, gips o skivor o isolering....

Badrum/tvättstuga

ja här e då alltså min nya toa...ja under påsen;)

här blir de dusch o andra sidan tvätt mojängerna.

våra rumm står ju som sagt stilla just nu o vi inriktar oss därför på kök, badrum o v-rum där samma golv ska läggas in o där är mer plats att förvara saker om inte f-gubbarna hinner bestämma sig i tid.

Så så ser läget ut just nu o nu ska ja göra mej klar för jobbet o hinna ner o handla innan så inte lillfis blir utan mat...usch hatar stress.
Men de ska bli kul o jobba för idag har ja många på jobbet som man blir glad av de e fan bäst när de e sånna dagar.
Tråkigt att vissa kommer att försvinna mer lr mindre, Gabbi ska va hemma med sin lill skit o Sandra ska plugga o även andra ska plugga lr göra annat, andra ska flytta o göra annat.
Man får se många komma o gå på vårt jobb men det är trotts allt inte många som man faktiskt känner att åh dej vill ja träffa när man inte jobbar.
Ska ju inte räkan upp folk här kanske, konstigt nog är de många som man inte tar sig tiden att faktiskt ta en fika med lr en promenad för att man har så mycket annat i livet som snurrar.
Vi har tjatat så länge om att vi ska ha tjejkväll några av oss tjejer på jobbet men de flyter bara iväg längre o längre bort, nu har de gått ett år sen sist tror ja.
Vi borde verkligen göra något av de snart känner ja, men ja e väl den av alla som tycks ha minst tid över just nu...men snart.

Ska komma minst 20 cm snö till i morron....uuuh, de betyder skotta tak;(

Glömde ju att Jessica har skaffat sig en ny blogg, den klipska lilla ungen
 


RSS 2.0